28 Nisan 2013 Pazar

Şifalı Bitkilerle Formda Kalma

Şifalı bitkiler herkesin bildiği bir konu peki bitkileri doğru amaç için mi kullanıyoruz?
Bitkisel çayları kimsenin sağlıklı diye içtiği görmedim herkesin tek bir amacı var zayıflamak ! Peki hangi çaylar zayıflatır ya da kilo aldırır? Zayıflayacağım diye kullandığınız bitkisel çaylardan neler kilo aldırır? İşte bu yazıda bunlardan bahsedeceğim.

Obezite tüm dünyada alarm veriyor, herkes nasıl zayıflarım diye derde düşmüş durumda, hele bir de yaz yaklaşıyor her yerde diyet listeleri elden ele dolaşıyor. Zayıflama deyince ilk akla gelen diyet yapmak ya da iştah azaltıcı haplar kullanmak. Ancak bunların kullanımı tehlikeli olabiliyor.  Haberlerini duyuyoruz yaşamını yitirenler bile oldu ne yazık ki.

Herkesin derdi kilo vermek değil tabi ki ya kilo almak isteyip alamayanlar onlar hangi çayları tüketmeli.  İşte cevaplar :)

Şifalı Bitkiler

24 Nisan 2013 Çarşamba

Gratis Kaçamağı



Merhaba arkadaşlar,

Bu Yaka alışveriş merkezine aslında hem kendime işte kumaş pantalonun üzerine giymek için ince zarif güzel bir kaç üst hemde eşime de ayakkabı bakmak için gitmiştim. Dolaştım durdum ne ayakkabı buldum ne de bluz vs.. Baktım ki karşımda MAC :) kısa süreliğine MAC'e uğradım bir kaç allık, ruj denedim ve alınacaklar listeme ekledim. Kendimi zor tuttum ama almadan çıkmayı başardım. Ama....çıkarken hadi bir de Gratis'e gireyim dedim. Çok bir şey almadım ama yinede ufak tefek bir kaç bir şeyler buldum.




23 Nisan 2013 Salı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız Kutlu Olsun



23 Nisan 1920 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı günün yıldönümü olarak kutlanmaya başlanan ulusal bayram, ilk kez 23 Nisan 1920’de “Hakimiyeti Milliye Bayramı” olarak kutlanmıştır. Atatürk, 23 Nisan 1924’te, 23 Nisan gününün bayram olarak kutlanmasına karar vermiş, bu tarihten 5 yıl sonra ise 23 Nisan 1929’da bu özel bayramı çocuklara armağan etmiştir (http://www.ataturkdevrimleri.com/yazi-934-23-nisan-in-anlam-ve-onemi.html).


21 Nisan 2013 Pazar

Parabenli & Alüminyumlu Kozmetik Ürünleri ve Metal Alerjisi


Kozmetik ürünlerde kullanılan içerikler son zamanlarda daha da dikkat çekici hal almaya başladı. Özellikle benim gibi hassas cildiniz varsa ve egzamaya meyilli ise konuyla daha yakından ilgileniyorsunuz. Alerjik bir yapınız varsa yan etkileri hemen kızarıklık, kaşıntı ve döküntü olarak görmek mümkün.

Özellikle alüminyumlu koltuk altı roll on veya antiperspirantlarda (terlemeyi önleyici) bu etkiyi hızlıca gözlemlemek mümkün. Tabiki bu ürünleri kullanmak sizin tercihinize kalmış. Her roll on ya da deodorant bu şekilde alerji yapar denilemez. Düşük konsantarasyonda ve/veya aluminyum-free (aluminyumsuz) olarak alternatifler mevcut. 



Örneğin Avene markasına ait Avene Soin Deodorant Regulating Roll On'da aluminyum tuzları içermez ibaresi yer alır. 



Görsel http://www.dermoeczanem.com sitesinden alınmıştır.



18 Nisan 2013 Perşembe

Sushi Zamanı


Japon mutfağı denilince aklıma gelen ilk yiyecek.  Bu lezzetle tanışmam çok geç oldu.Yaklaşık 3 yıl önce eşimle ki o zaman nişanlıydık Bağdat Caddesi'neki SUSHICO'ya gitmiştik. O gün bu gündür hem dışarıda hem de evde her vakit bulduğumda yiyorum.
Evde yaptığımda balıkla yapmıyorum çünkü balığı aldıktan sonra çok kısa süre içinde ve taze olarak tüketilmeli. Evde yaptıklarım genellikle malzemeleri Türk damak tadına en yakın versiyon olan California Roll yani yengeç bacağı (ne yazık ki marketlerde satılan %100 yengeç eti değil benim aldığım marka ‘Red Tiger Surimi Stick’ diye geçiyor), avokado, salatalık gibi malzemelerden oluşuyor.

16 Nisan 2013 Salı

Lens mi Gözlük mü?


Gözleri bozuk olanlar lens mi alsam gözlük alsam diye en azından bir kere bu başlıkla ilgili yorumları okumuşlardır. Karar vermek çok da kolay değildir.  Peki gözlük mü daha faydalı yoksa kontakt lens mi? Her ikisinin de özelliklerine bakalım sonra kararı kendiniz verin.
Öncelikle gözlüğü ele alırsak, her ne kadar binlerce çeşidi olsa da estetik açıdan pek de sevdiğimiz söylenemez. 
Çıkarılması takılması kolay her an her yerde yapılabilir. 

Temizlenmesi kolaydır.
Küçük çocuklarda ve koordinasyonu bozuk hastalarda kullanımı kolaydır.
Sıcak soğuk ısı değişimlerinde etkilenir  buğulanma yapar.
Göze ve korneaya direkt temas olmadığı için, korneada çizilme ve yaralanmalara veya mikrobik kontaminasyona neden olmaz.
 Hareketleri kısıtlar.
                                               

12 Nisan 2013 Cuma

Böbrek Taşı Düşürmek


Böbrek kanın süzülmesine yardımcı olan iç organlardan biridir. Kanın fazla suyunu ve artık maddelerini süzen olan böbreklerimiz de zaman zaman idrar içerisinde bulunan kalsiyum ve ürik asit gibi maddelerin kristalleşmesi ile taş gibi yapılar meydana gelir. Bazı böbrek taşları ise boyutları nedeniyle şiddetli böbrek ağrılarına neden olabilmekte ve idrar yolunu tıkayabilmektedir.
Böbrek ağrısı böbrek taşı rahatsızlığının tek belirtisi değildir. Ağrı dışında da pek çok belirti mevcut. Bunlar;

  • İdrarda kanama,
  • Bulantı,
  • Kusma,
  • İdrar yaparken acı-yanma,
  • İdrar sıkışıklığı hissi de bu belirtilerin başında yer alıyor.

9 Nisan 2013 Salı

Son İzlenen Filmler

Herkese Merhaba,
Bu yazıda sizlere son birkaç ay içinde izlediğim filmlerden bahsedeceğim. İlk film izlemeye yeni fırsat bulduğum 2011 yapımı Dehset Kapanı orijinal adıyla ‘The Cabin in the Woods’. IMDB de şu anda 140.237 kişinin verdiği oyla 10 üzerinden 7.2 puana sahip  gerilim, gizem, korku ve macera türünde bir sinema filmi. Bir grup kolejli çocuk ormanda gizemli bir kabinde bir hafta sonu geçirecektir. Ancak başlarına geleceklerden haberleri yoktur (www.sinemalar.com). Evet, standart bir Amerikan korku filmi deyip ilk bakışta es geçebilirsiniz. Fakat izlemeye başlayın ve sonuna geldiğinizde hiç de sıradan olmadığını görün. Kesinlikle baştan sona sürükleyici ve fantastik bir kurguya sahip. Sonu daha iyi olabilir miydi bilemiyorum alışıla gelen şekilde bitmediği için ben böyle düşünmüş de olabilirim.

Red Bow Tie