29 Mayıs 2013 Çarşamba

Eskişehir Turu - Şehir Merkezi 3

Merhabalar,

Turumuza kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bu yazıda yine şehir merkezinde olan ulaşımını tramvayla da yapabileceğiniz yerleri anlatmaya devam ediyorum.

Eskişehir'in Kültür Başkenti olarak kabul edilmesinin haklı yanları var. Kültür ve sanat alanında bir çok faaliyeti var. Bu alanlardan biri de el sanatları (Lületaşı) düşkünlerin mutlaka uğraması gereken Atlıhan Lületaşı El Sanatları Çarşısı. Bu çarşıda gezerken ustaların lüle taşına nasıl şekil verdiklerini birebir görme fırsatı yakalayabilirsiniz...

Görsel buradan alınmıştır.

28 Mayıs 2013 Salı

'Türk' Kahvesi

Merhabalar,


Her ne kadar Yunan'lar asırlık Türk Kahve'sinin üstüne konsalar da biz biliyoruz ki kahve Türk Kahvesi'dir. Tabi birde Dr. Mehmet Öz'ü unutmamak gerekir sağ olsun! Amerika'da ki show programında 'Türk Kahve'sinin faydalarını anlatırken Yunan Kahvesi diye tanıtması ayrı bir konu!

Kahve patenti kimde olursa olsun bize aittir. Bizde Kahve Yemen'den gelir derler. Hatta türküsü bile vardır. Yıllar öncesinden kahve sevgisi tablolara, türkülere yerleşmiştir. İki günde alınan bir patentten daha önemli şeyler vardır. 


Ressam Halil Paşa'nın 1891 yılına ait Yaşlı Halayık tablosu.
Görsel buradan alınmıştır.

27 Mayıs 2013 Pazartesi

Eskişehir Turu - Şehir Merkezi 2

Merbaha, 
Bir önceki yazımı okuduysanız  işte devamı :) Şimdi sıra geldi Eskişehir'in hamamlarına.

Osmanlı yada Türk denilince akla ilk gelenlerden biridir 'Hamam Kültürü'. En meşhur çeşidi ise gelin hamamı ve damat hamamıdır. Bir çok evlilik belki de buradan kaynanaların kızları beğenme ve talip olmasıyla olmuştur kim bilir :)

Roma döneminde Köprübaşı ve Sıcak Sular Bölgesinde bulunan hamam ve kaplıcalar nedeniyle Eskişehir tercih edilen bir yerleşim yeri olmuştur. Geneli merkezde bulunan hamamların bazıları 1 gün erkeklere 1 gün kadınlara hizmet verir. Bu hamamlar daha çok    Otel/Termal olarak geçer.  Bazıları ise tamamen  haftanın her günü kadınlara hizmet verir. Sabah 7.30 gibi açılır ve akşam 22.00 kadar da açıktır. İçinde özel kurnaları olanlarda vardır. Buralar göbek taşının bulunduğu iç kısımdan daha ferahtır. Sıcaklığa çok fazla dayanımınız yoksa bu kurnaları tercih etmenizi öneririm. 

Birde hamamlarımızda çok az kişi (Genelde bu şehre misafir olarak gelenler) bikini yada mayo giyer.  Tabi alt kısım için çamaşır giyilir ancak üst beden genelde çıplaktır :) Belli bir yaşa kadar erkek çocuk annesiyle hamama girebilir.

Hamam kültürü bizde oldukça fazla görülür Eskişehir'li olup yada burda yaşayan bir kişi yoktur ki hamama gitmemiş olsun.
Hamama gitmeyi rutin haline getiren bir çok kişi vardır, buna en iyi vereceğim örnek ananem sanırım her hafta hamam gider. Termal su cildinizi güzelleştirir, sıcak havuzları ağrılarınıza iyi gelir, pamuk gibi yumuşacık olur öyle gidersiniz.

Banyodan çıkıp giyinme yerlerine girince genelde simit ve gazoz alınır. Sıcaktan bunalmış halinize buz gibi gazoz nasıl iyi gider anlatamam :)

Eskişehir'de ki hamamlar adına yakışır olarak "Hamamyolu" Caddesinde bulunurlar.
Meşhur hamamlardan biri Ferah Hamam'dır. Gelin Hamamı için linkten özel randevu alabilirsiniz. Ananemin beni  ilk götürdüğü hamamdır bende özel bir yeri bulunuyor :)
Aşağıdaki fotoğraf bu hamama ait. Havuz suyu gerçekten de çok sıcak  yavaş yavaş girmek gerekir. Sakın bir anda dalmayın benden söylemesi !!
Görsel buradan alınmıştır.

25 Mayıs 2013 Cumartesi

İstanbul Uluslararası Katı Atık, Su ve Atık Su Kongresi

Merhabalar,


SİSDOZ Arıtma ve Pompa Teknolojileri San. Tic. A.Ş. olarak 22.05.2013 tarihinde Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen İstanbul Uluslararası Katı Atık, Su ve Atık Su Kongresi (Istanbul3WCongress 2013) fuarına katıldık. Kongre 22-24 Mayıs tarihleri arasında düzenlendi. Katı atık, su ve atıksu konularında uygulamacılara yönelik eğitimler, özel oturumlar ve  teknik gezilere yer verildi.
Kongre sürdürülebilir katı atık, su ve atık su yönetimini sağlamak amacıyla düzenlendi. 
"Almanya, Hollanda, Avusturya, Irak, Tunus, Libya, Sudan, Pakistan gibi ülkelerden katılan belediye başkanları toplantısında küresel değişiklikler karşısında sürdürülebilir katı atık yönetimi stratejilerini geliştirmeyi hedefleyen  “İstanbul Katı Atık Mutabakatı” imzaya sunuldu" Kaynak


Görsel buradan alınmıştır.

24 Mayıs 2013 Cuma

Eskişehir Turu - Şehir Merkezi 1

Merhabalar,
Bir Eskişehir'li olarak şehrimi sizlere tanıtmak istedim. Sıkılmadan okumanız için yazımı birkaç bölüm halinde yayınlamak istiyorum zira çok şey var. Bu yazıda şehir merkezinde gezip görebileceğiniz yerler bulunuyor.

Son yıllarda kentimiz Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof.Dr.Yılmaz BÜYÜKERŞEN ve ekibinin  çalışmalarıyla Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilmiştir.
Aşağıda gördüğünüz fotoğraf Eskişehir'in en ünlü ve en kalabalık yeri olan meşhur Adalar Doktorlar Caddesi'ne (İsmet İnönü) giriştir. Eskiden araç giriş çıkışı olan caddeye Raylı sistemin girmesiyle beraber araç giriş çıkışı yasaklanmıştır. 

Yabancı turistler tarafından da Küçük Venedik olarak anılmaktadır. Ayrıca daha önce gittiyseniz Amsterdam Kanalları'na sizlere hatırlatacaktır. Şehrin ortasından geçen Porsuk Nehri yıllar önceli durumundan oldukça farklıdır. Belediyenin çalışmaları neticesinde Nehir temizlenmiştir. Nehirde bot ve gondol turları da düzenlenmektedir.


Görseburadan alınmıştır.

23 Mayıs 2013 Perşembe

Müzekart : Tarihe Açılan Kapı

Merhabalar,


Hafta içi iş, hafta sonu temizlik cumartesi günleri de Bağdat Caddesi Havelka yada Meydan IKEA artık bizim standart rutinimiz oldu. Tabi ki gittiğimiz farklı yerlerde var ama genelde hepsi kapalı AVM'ler ...

İstanbul'da oturup AVM AVM dolaşmak yerine hafta sonları  tarihi güzelliklerimizi dolaşalım istedik. Müzeler ve ören yerlerine yapacağımız günü birlik geziler için öncelikle buradan üyeliğimizi gerçekleştirdik. Sizde online olarak başvuru yapabilirsiniz.

Bizim aldığımız müzekart mavi renkli olan. Müzekart +, Museum Pass ve bilet olarak da farklı seçenekleri var. Bilet hariç kartların yıllık üyelik aidatı yada kart masrafı faklı. Bizimkisi 30 TL + vergi ve kargo da ekleniyor. Başvurumuzu yaptıktan sonra 3 gün içerisinde kartlarımız elimize ulaştı. Gerçekten hızlı bir hizmetle karşı karşıyasınız...



Görsel buradan alınmıştır.

22 Mayıs 2013 Çarşamba

Pastel Poudre Bronzante / Pastel Bronzıng Powder / Pastel Bronzlaştırıcı Pudra

Merhabalar,

Pastel'in hangi tarihte aldığımı hatırlamadığım artık satışta olmadığı içinde kullanmaya kıyamadığım bronzlaştırıcı pudrasını anlatmak istiyorum. Satışta yok neden gösteriyorsun diyenler varsa, bu ürüne muadil belki sizin önerileriniz vardır diye .... Pastel bu ürünü neden kaldırdı anlamıyorum bir türlü :(

Ne kadar pudra olarak da geçse ben kontür için kullanıyorum. İçinde küçük ışıltıları var. Biliyorum pek kontürlük değil ancak çok güzel bir ışıltı veriyor. İçinden çıkan fırçası ise tonlarca para verilenlere 100 basar :) 


Belki bununla bir makyaj yaparım fotosunu da paylaşırım bilemedim kullanmaya başlarsam kendimi tutamayıp bitireceğim ...

Sizin kullandığınız bronzerlar neler bakalım uygun fiyatlı tavsiyelere ihtiyacım var :)
Sevgiler, Hazel.

20 Mayıs 2013 Pazartesi

İŞE GİDERKEN MAKYAJ HALLERİ #1


Merhabalar,

İşe giderken bazen makyaj yapmaya bir üşeniyorum ki sormayın ! 
Zaten ertesi gün ne giyeceğime karar vermeden yatarım sabah on saat dolabın önünde dikilirim makyajı da hemen şöyle bir yapar çıkarım. Bu da o günlerden kalma fotoğraf. 

Kullandıklarım Neler?
Fondöten : Rimmel London Match Perfection fondöten. 
Gözler : Essence Dance AllNight (yanlış hatırlamıyorsam), Essence Krem Far Glammy Goes To, Flormar Selection Terracotta 4'lü Far Koyu Kahve (eski olan versiyonlardan)
Rimel :  Maybelline The falsies Volume Express 
Kaşlar: Flormar Kaş Kalemi (Eski versiyon)
Yanak: Pastel Spring Blush On 10 ve Flormar Terracota Blush On 43
Göz Altı: Rimmel London Match Perfection Kapatıcı
Aydınlatıcı : The Balm Mary Lou Manizer
Ruj: Golden Rose Ultra Rich Color Lipstick 57


Siz işe giderken daha çok hangi renkleri kullanıyorsunuz bakalım??
Sevgiler, Hazel.

19 Mayıs 2013 Pazar

19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI

Görsel buradan alınmıştır.

Uzun uzun laflar etmeye gerek yok. Gençliğe Hitabeyi okumamız ve anlamamız yeterli !!
Stadyumlarda, alanlarda milli bayramlarımızı kutlamamıza engel olan hükümete verilecek en güzel cevap, bizim için ilk ve son "Lider" olan Atatürk'ün gösterdiği yolda ilerlemektir.

Beğendiğim bir yazı var sizde isterseniz şuradan ulaşabilirsiniz. Kısa bir alıntı....

Atatürk’e laf söyleyenlere son sözüm:
İnsan ya bağımsızlıkçıdır, ya işbirlikçi…
Atatürk, tam bağımsızlıkçıdır…
Vicdan varsa az; insanın yüzü kızarır, yüzü…
Tabi ki; kızaracak yüz yoksa bakın suratınıza; yüz yerine ya “kösele” göreceksiniz, ya Amerikan yapımı “muşamba”…
KAYNAK: Naci Beştepe / ADD 


18 Mayıs 2013 Cumartesi

GEÇMİŞTEN BİRKAÇ KARE #1

Merhabalar,

Bahar gelmeden yaz geldi biliyorsunuz ki !!! Artık küresel ısınmanın etkilerini çok daha rahat görebiliyoruz. Her şey allak bullak...
Tam yaz geliyor dendi haydi o zaman yazlık-kışlık yapalım dedim ki yine değişti mevsimler. Hafta sonu hava 25C'lerdeydi t-shirtle dolaştık bu gün işe gelirken neredeyse palto giyecektim üstüme..

Neyse, telefonda bir kaç fotoğraf buldum eşimle benim sonbahardan kalma balık tutma maceralarımız bölüm 1 :) Bu gidişimizde 3-4 tane tutmuştuk. Sonradan acemiliği attık biraz geç oldu ama olsun.

İşte bizim 1 günlük balık tutma maceramızdan birkaç kare... 3-4 balık olunca onları diğer balıkçılara verdik o yüzden fotoğraf çekemedim bir daha ki sefere kovayı da gösteririm :)

Burası büyük ihtimalle Beykoz'un o taraflar hatta bir çok dizide burayı sık sık gösteriyor :)

17 Mayıs 2013 Cuma

Mıssha Cover Bb Cream




Merhabalar,
Daha önce de bahsettiğim gibi BB krem severlerden değilim. Yaz aylarının gelmesiyle de fondöten de kullanmak istemiyorum ama yüzümde bir şey olsun istiyorum. Bu yüzden nette biraz aradım taradım süper bir bloğa denk geldim çoğunuz belki biliyordur. Buradan Guzzi's World'un bloğunu ziyaret edebilirsiniz. Kendisi de Kore'de yaşadığından belki de bu kadar güzel ve detaylı bilgiler verdiğini düşünüyorum. 

BB krem almışken ve bir zamanlar tüm bloglarda konuşulan bir ürün olan MISSHA'yı denemek istedim.Bende şu anda sadece Diadermine BB krem var onunla ilgili yazıma da şuradan bakabilirsiniz.

Görsel buradan alınmıştır.


16 Mayıs 2013 Perşembe

Dünya Savaşı Z / World War Z

Merhabalar,

Sizleri bilmem ama ben pek Brad Pitt hayranı değilimdir daha çok Manu Bennett, Keanu Reeves gibi aktörleri beğeniyorum :) Fakat Brad Pitt'in oynadığın tüm filmleri neredeyse izledim gerçekten güzel yapımlarda rol alıyor !

Büyük fanı olmadığımdan bir Brad Pitt filmi olsa da gitsem diye hiç düşünmem yani. Ancak konusundan ötürü gelmesini iple çektiğim hem başrolünü hemde yapımcılığını Brad Pitt'in üstlendiği bir film var ki zaman hemen geçsin istiyorum.

Görsel içerik buradan alınmıştır.

15 Mayıs 2013 Çarşamba

Vekillerimiz İçin Ayrıcalıklar

Merhabalar,


Bu yazıda ne kozmetik ne alışverişten bahsedeceğim. Genel anlamda bir sitem olacak neyle ilgili derseniz vekillere tanınan ayrıcalıklar !!

Takip ediyor musunuz bilemem ancak bir çok mevzuatta vekillerin uzlaşması bekleniyor. Uzlaşma eğer tüm halkı ilgilendiriyorsa biliyoruz günler, haftalar hatta aylar sürüyor. Amaaaaa  gel gelelim kendileriyle ilgili oldu mu hooooop bir anda onaylanıveriyor taslaklar !!

Çok eğlenceli bir o kadar da bence düşündürücü bir yazı var. Vatan gazetesi pazar ekinin şu linkinden okumanızı öneririm. Okuyup beğenmemek elde değil. 

İşte o yazıdan bir kaç öneri !!

- Pizzalarının kenarlarını biz yiyelim, sosisli salamlı bölgeye ulaşmakta zorlanmasınlar.
-Maç yayınları bize 5 dakika geciktirilerek verilsin. Golleri bizden önce izlemek, kim şampiyon olmuş bizden önce öğrenmek vekilimin hakkı.
- Her sabah sırayla bir vatandaş meclise gidip vekillerimize “Ya bugün yine harika görünüyorsunuz” deyip kese köpük yapsın. Yaz tatilinde sırtlarına güneş yağı sürsün.

Kaynak: Ömür Özdemir(@ceriLevis) / Vatan Gazatesi


Görsel buradan alınmıştır.

14 Mayıs 2013 Salı

Clınıque & Lancôme Tonik (Güncellendi)

Merhabalar,

Bu yazıda kullandığım toniklerin kıyaslamasını yapmak istedim.
Kullandığım iki ürün var ve ikisinden de vazgeçemiyorum bittikçe de alıyorum !

En sevdiğim tonik kesinlikle Clinique Clarifying Lotion 2.
Cilt makyajımı ne ile çıkarırsam çıkarayım hiç kalıntı olmasa da bu tonik nasıl hala bir şeyler çıkarıyor anlamış değilim. 
 'Kiri, ölü deri hücrelerini derinlemesine arındırarak daha pürüzsüz ve ışıltılı bir cilt ortaya çıkarır' vaadi kesinlikle doğru !!
( Clinique'nin diğer ürünleri için Tık Tık )

13 Mayıs 2013 Pazartesi

Brandıum Avm Küçük Alışveriş

Merhabalar,

Bir önceki yazımı okuduysanız Brandium AVM'ye gitmiştik. Bilmeyenler için söyleyeyim İstanbul Anadolu Yakası'nda (benim bildiğim tek) H&M orada var. Başka hangi mağazalar var merak edenler Tık Tık yapabilirsiniz.

Bu AVM bana diğerlerine göre oldukça büyük geldi. İçi çok ferah yaya akışı için gerçekten büyük koridorlar var tıkış tıkış yürümüyorsunuz.

Uzun lafın kısası eşimle alışveriş maceram kısa sürdü tabi ki ona bu cicileri aldık. Bordo rengi de çok güzeldi belki onu da ben kendime alırım...



12 Mayıs 2013 Pazar

Bugünden Bir Kaç Kare



Merhabalar,

Bugün eşimle Brandium AVM'ye uğradık. Pazar günü evde oturmak acayip sıkıcı oluyor hele ki hava güzelken :) Dolaşırken bir kalabalık oldu alkış kıyamet bir baktık Oğuzhan Koç, Eser Yenenler birde bayan ama adını unuttum :( Vodafone'dalar. 

Bizde fotoğraf çektirmezsek olmazdı işte bir kaç pozda bizden olsun. 
Sevgiler, Hazel.   

11 Mayıs 2013 Cumartesi

Gratis & Watsons Anneler Günü İndirimi

Merhabalar,
Anneler günü indirimini kaçırmak olmazdı elbette ! Gratis & Watsons'da falan indirim olduğu zaman hele ki işteysem ooooff içim gidiyor resmen çünkü her şey kapışılıyor geriye bir şey kalmıyor. 


Anneler günü indirimini

10 Mayıs 2013 Cuma

Oriflame Alışverişim ve Büyük Hayal Kırıklığım # 1 (Güncellendi)

Merhaba Arkadaşlar,

Ne yazık ki fotoğrafta ki kutuyu gördüğümde yüzümde beliren sevinç, ürünleri denedikten sonra hayal kırıklığına dönüştü !


9 Mayıs 2013 Perşembe

Maybellıne Dream Bouncy Allık

 Merhaba Arkadaşlar,


Bu yazının konusu instegram'dan ve youtube'dan takip ettiğim Camila Coelho'nun paylaştığı bir fotoğraf üzerine olacak.

Görsel içerik http://instagram.com/p/ZBIleVNE3a/ sitesinden alınmıştır.

8 Mayıs 2013 Çarşamba

Dan Brown'ın Yeni Kitabı 'Inferno'

Inferno, dan brown kitap, dante

Merhaba Arkadaşlar,
Biliyorsunuz ki ünlü yazar Dan Brown yeni bir kitap çıkarıyor. 'Inferno' isimli bu kitap Türkçe'ye 'Cehennem' olarak çevrilmiş.
Amerika ile aynı anda yayınlanacak olan kitap 14 Mayıs'ta okuyucularıyla buluşacak.

http://www.danbrownkitaplari.com/ sitesinde ilginç bir tespit var şöyleki;
Kitabın çıkacağı tarih İngilizce’de “5-14-13″ diye yazılıyor. Bunu tersinden okuduğunuz zaman karşılaşacağınız 3.1415, pi sayısını veriyor.

Açıkçası Dan Brown'un neredeyse tüm kitaplarını okudum ben çok seviyorum, sürükleyici, insanı merak ettiriyor ve eğlendiriyor, aksiyon ve gerilimde cabası...

Kitabın pazarlaması hayli ilginç yapılmış. Brown kitabının adını 15 Ocak 2013'te kendi internet sitesinden yayınladı sonra okuyuculardan sosyal medyada kullanılan dijital resimleri (mozaik) "açığa çıkarmasını" istedi ve kitabın kapağını Şubat 2013'te gösterdi. Kapak Floransa, İtalya'daki ünlü Santa Maria del Fiore Bazilikası'nı resmediyordu (http://tr.wikipedia.org).

7 Mayıs 2013 Salı

Saç Bakımı & 2013 Yaz Saç Modelleri


Merhabalar,

Saçlarınız bir türlü istediğiniz gibi uzamıyor ya da şekillenmiyorsa birde bu önerileri deneyin hemde illa pahalı marka ürünleri kullanmak ya da lüks kuaförlere gitmek zorunda değilsiniz!

Saçlarınızın hızlı uzamasını, ışıl ışıl parlaması ve sağlıklı olması için tüm malzemeler,





1/2 tatlı kaşığı susam yağı
1/2 tatlı kaşığı tatlı badem yağı

1/2 tatlı kaşığı hint yağı

2 Ampul bepanthene ampul



Tüm ürünleri bir kapta karıştırın ve tüm saçınıza uygulayın. 1 saat kadar ılık ve sıcak havluya sarın ve ılık suyla yıkayın evet işte bu kadar :)



Görsel içerik http://www.kadinlariz.com sitesinden alınmıştır.

5 Mayıs 2013 Pazar

Fondötenlerım

Merhabalar,
Bu yazımda uzun süredir kullandığım fondötenlerden bahsedeceğim. Aslına bazıları uzun süredir benimle ancak aldığıma pişman olduğum için kullanmıyorum. Bazısının rengi, bazısının kokusu... Hadi bakalım neler varmış !



3 Mayıs 2013 Cuma

Clinique Sparkle Skin Body Exfoliating Cream & Naturals Vanilla& Strawberry Moisturising Body Scrub

Herkese Merhaba,


Vücut peelinglerinde kullandığım 3 ürünü sizlere tanıtmak istiyorum. 

Clinique Sparkle Skin Body Exfoliating Cream

İlk olarak Clinique Sparkle Skin Body Exfoliating Cream'den başlayalım...
Cildinizde ki kuru ve pürüzlü bölgelerde kullanabileceğiniz harika bir peeling. Topuk, dirsek ve dizlerde harika işler çıkarıyor. Kokusu mentol-naneli gibi oldukça ferahlatıcı.  Sevmeyenler olabilir ama ben çok rahatlatıcı buluyorum banyoda buhar etkisiyle nefesimi de açıyor. 
Clinique Sparkle Skin Body Exfoliating Cream

Ürünü 2011 yılında Amerika'dan arkadaşım getirmişti. Sanırım 35 $ gibi bir fiyata almıştım. Burada ki fiyatı sanırım 80-90 TL arası. Ama resimden de gördüğünüz gibi çok bereketli bir ürün aslında bitmesini istemediğim için az kullanıyorum da denebilir. 
Fiyatından dolayı tekrar alacağımı düşünmüyorum ama çok güzel bir ürün. Kesinlikle tavsiye ederim.


1 Mayıs 2013 Çarşamba

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı



Görsel içerik http://www.paralimani.com/1-mayis-ta-surpriz-adres-karari-haberi-26861 sitesinden alınmıştır.


1 Mayıs Türk emekçisinin haklarını savunmasıdır. 


Türk halkının emeğini sömüren ve köleliğe mahkum eden zihniyete karşı hep ayakta hep karşısında olacağız.

Tüm işçi ve emekçilerin 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı kutlu olsun.

Fallout 3 Ps Oyun İncelemesi


PS3 aldığımızdan beri eşim sürekli ya PES oynuyor ya da God of War. Hiçbir zaman konsollu oyunlara merakım olmamıştır. Çünkü beceremem, yukarı aşağı hareketler benim için kâbustur tam tersini yaparım dönemem edemem sonunda kesin ölürüm.
Sevdiğim diziler arasında olan Walking Dead’den sonra zombili oyunlar furyası aldı başını gitti. Bizde bu akıma katıldık ve benim zorlamamla eşim bana Fallout3’ü aldı. Aldık ama bir de oynayabilsem süper olacak.
Kendimce bir oyun incelemesi yapmak istiyorum. Oyun Vault 101 denilen kapalı bir alanda başlıyor. Vault 101 sizi dışarıda Capital denilen yerdeki tehlikelerden koruyor.


İlk başta bebeksiniz ve hızlıca büyüyorsunuz hayatınızdan kesitlerle başlıyor. Sonunda koca adam oldunuz ya da kadın. Eşim erkekler savaşta daha iyidir diye erkek oyuncu seçti bana. Hemen saç, göz, cilt rengini uydurdu bana bıraksa en az bir saat karakter için özellik seçerdim.

Neyse oyunda bir gün babanızın buradan kaçtığını öğreniyorsunuz ve adamlar sizi de yakalamak istiyor. Kaçabilirseniz ki ben her yeri en az 10 kere dolaştım çıkış yolunu eşim buldu :) buradan çıkarak dış dünyaya ulaşıyorsunuz ve babanızı bulmaya çalışıyorsunuz. Kızlara göre bir oyun değil ama ben zombili şeyleri severim oyunda hoşuma gitti açıkçası.

Red Bow Tie