30 Nisan 2014 Çarşamba

Kısa Bir Ara

Merhabalar,
30.04.2014 ve 08.05.2014 tarihleri arasında seyahatte olacağım. Bu tarihler arası yazı girebileceğimi sanmıyorum.



Ancak siz yokluğumda arşivi karıştırıp, yorum bırakabilirsiniz gelince hepinizle tek tek ilgileneceğim söz :*

Not: Daha önce sözleştiğimiz misafir yazarım yayını göndermediğinden yarın farklı bir arkadaşımın yazısı otomatik zamanlama ile yayınlayacağım. Yorumları ancak geldiğimde onaylayabilirim bu yüzden şimdiden özür dilerim ama arkadaşımızı yorumsuz bırakmayın.

29 Nisan 2014 Salı

Bu Aralar Ben #5



Merhaba,


Youtube herkeste açılmıyor biliyorum ama açılanlar için bu aralar ben videom yayında J

İzlemek için tık tık 
İlgili videoyu yayından kaldırdım :(



bu aralar ben


28 Nisan 2014 Pazartesi

Unutulmayan Arkadaşlık

İncecik, narin bir şeydi. Yeni evine geldiği zaman önce yavaş yavaş etrafı seyretmiş kendini izleyen gözlere oda meraklı meraklı bakmıştı. Ara sıra onun ne yaptığına bakıyorlardı, o da utanıp ya da korkup sırtını dönüyordu. Günler geçtikte beraber yaşadığı iki yabancıya alışmıştı. Arada bir dışarı çıkıp, bol bol dolaşıp günün sonunda da tekrar evine geri dönüyordu. Bir işi yoktu, uyumak, gezmek dışında hee birde pek temiz değildi odasında her yer her yerdeydi. Ama zaten evi toplayan biri vardı bir de temizlikle uğraşacak değildi ya !
Görsel google'dan alınmıştır.

25 Nisan 2014 Cuma

Sinema Keyfimiz #28

Bugünü sadece tek bir filme ayırmak istedim. Yıllar önce izlediğim ancak hala aklımın bir köşesinde kalan bir yapım. Daha önce izlemiş olmanız muhtemel. Ama izlemeyenler için müthiş bir yolculuk.
Cennetin Çocukları |Children of Heaven |Bacheha-ye Aseman

1997 yılı İran yapımı bu film, dram türüne ev sahipliği yapıyor. Kısaca konusu;
Zahra'nın ayakkabısı kaybolmuştur. Abisi Zahra'nın ayakkabılarını kaybettiği için kendi ayakkabılarını kardeşiyle paylaşmak zorunda kalır. Çünkü yeni bir çift ayakkabı alamayacak kadar yoksullardır. Ve iki kardeş günlerini tek bir çift ayakkabıyı paylaşarak geçirmeye çalışmaktadırlar.

24 Nisan 2014 Perşembe

Kitapvegüzellik | Sherlock Gibi Düşünmek

http://kitapveguzellik.blogspot.com.tr/

Merhabalar arkadaşlar,

Bugün sevgili arkadaşım Hazioz'un bloğuna konuk olduğum için oldukça mutluyum. Ne yazmam gerektiğini uzun süre düşündüm. Ve en çok sevdiğim şeyi yazmaya karar verdim. Tabii ki kitaplarım ! 

Benim için değerli olan kıyamadığım ve ileride büyük bir kütüphanenin hayali kuran bir ben varım karşınızda. Umarım gerçek olacak. Evimin en güzel köşesi olacak orası. 

Sözü fazla dolandırmadan bugün size hangi kitabı anlatacağımdan bahsedeyim. Aslında bu kitap biraz farklı. Benim bloğumu izleyenler veya bir kaç postumu görenler Sherlock Holmes hayranlığımı biliyordur. Bugün amacım size Sherlock Holmes'u tanıtmak olacak.  (Örnek yazım için buraya tıklayınız. )

23 Nisan 2014 Çarşamba

23 Nisan Çocuk Bayramı 2014


23 Nisanı kutlamak için yurt dışından çocuklar ülkemize geliyor daha kendi ülkesinde bu bayramı kutlayamayanlar çocuk gelinler var, tacize tecavüze uğrayıp ölen çocuklar var !!! Gösterişte 1 numarayız!


Çocukluklarını yaşamayı ellerinden aldığımız tüm çocuklarımızında 23 Nisanı kutlu olsun...


22 Nisan 2014 Salı

Amber Hagerman Alarmı Nedir?

Son günlerde kaçırılan, tecavüz edilen ve sonrasında da öldürülen birçok çocuk oldu. Herkes sosyal medyada fotoğraflar paylaştı hani olur da biri görmüştür duymuştur diye.. ama olmadı en sonunda küçük ve cansız bedenleri bulundu. Suçluların bazısı yakalandı bazısı ise hala elleri kolları serbest aramızda dolaşıp kendilerine belki de yeni kurban seçme arayışındalar…
Peki bu kaçırmalar, ölümler sürüyor; buna ne gibi önlemler alınıyor yada alınan bir önlem var mı herhangi bir plan ?! Sanırım yok …

Ama Amerika’da Amber Alarmı denilen bir uygulama var. Alarm, kaçırma olaylarındaki 9 yaşındaki "Amber Hagerman" isimli kurbanın ismidir. 
Amber Hagerman

21 Nisan 2014 Pazartesi

Duvar Çerçeve Dekorasyonu

Bu aralar yine dekorasyonla kafayı bozdum özellikle duvarla ilgili olanlarla… Yeni takıntım çerçeveler J Benim gibi fotoğraf meraklısı olan birinin evinde neden sadece 3 tane çerçeve var bilmiyorum… En kısa sürede Ozan’sız IKEA’ya gidip 10-15 tane çerçeve almam gerekiyor J

duvar çerçeve dekorasyonu
Görsel buradan alınmıştır.


19 Nisan 2014 Cumartesi

Görsel Düzenleme Program Önerisi

Merhaba hafta sonu pıtırcıkları,
Yazılarımı genellikle haftalık olarak planlıyorum, taslak klasörümde aklıma gelen bir fikir yada bir konuyla ilgili kısa kısa notlarımı alıp, bilgisayar başına geçince araştırmalarımı yapıp başlıyorum yazmaya ve görsel araştırmaya (yada kendim çekmeye çalışıyorum).

Bloggerlar olarak biliyoruz ki bir içerikte görsel oldukça önemli, ancak sürekli özgün görsel koyamıyoruz, çoğunu internetten alıyoruz. Ancak aşağıdaki programla kendi görselimizi kendimiz azda olsa yapabiliriz.

blog yazmak

18 Nisan 2014 Cuma

Sinema Keyfimiz # 25-26-27

Bu haftanın filmleri oldukça ilginç seçimler oldu benim için, bu sefer Ozan’la da izlemedik… son günlerde yeni bir ilaca başladım akşam yemekten önce içiyorum yan etkisi uykusuzluk J hal böyle olunca kendimi filmlere verdim iyice J Sanırım ilacı bundan sonra öğle yemeğinden önce alacağım yoksa yarasalara döneceğim
Bu hafta 3 tane film var bu sebeple kısa kısa değinmek istiyorum şimdiden iyi okumalar…
bu haftanın filmleri

Çantamdan Ayırmadığım Yeni Bir Şey Var!

Gülüşünüzün imzası dişleriniz derler. Gerçekten de öyle bence. Piyasada bembeyaz dişlere sahip olabilmek için pek çok ürün var, ancak ne yazık ki istediğim sonucu verebilen bir tanesiyle hala tanışamamıştım. Ta ki yakın bir arkadaşım bana Signal White Now Gold’u tavsiye edene kadar. Önceden raflarda olan White Now ürününe oranla White Now Gold’da anında beyazlatma etkisini 3 katına çıkartmışlar.

17 Nisan 2014 Perşembe

Acemidemirci | Sardunyalı Pencereler


Acemidemirci

“Evlerimizin gözleri: Sardunyalı pencereler” deneme dalında birincilik almış bir yazıdır.
SARDUNYALI PENCERELER 

Teknoloji o kadar hayatımızda ki, pencere denince bu sözcüğün yapacağı ilk çağrışım bilgisayarlarımız ve içeriği bile olabilir. Oysa bizim pencerelerimiz, açıldığında çocuk bağrışmaları, seyyar satıcı haykırışı, araba gürültüsünden oluşan bildik nağmeleri duyduğumuz seslerin içeriye dolduğu, dışarıya baktığımız gözleridir evlerimizin. Sıcak yaz esintilerinde tüllerin dışarı fora ettiği pencerelerdir.  Perdeleri kapalıyken dahi cılız da olsa ışığı sızdırarak hayatın orada da aktığını anlatan, taştan, ahşaptan; yeşile, maviye, beyaza boyalı; dantel perdeli; önleri sardunyalı pencereler elbette bizim pencerelerimiz.

15 Nisan 2014 Salı

Bitirdiğim Kozmetik & Cilt Bakım Ürünleri

Yeni bir günden merhaba,

İzlediğim birçok makyaj bloğu var ve hepsi aylık bitirdikleri renkli kozmetik ve cilt bakım ürünlerinden bahsediyorlar madem öyle bende yazayım dedim.

Ama onların bir ayda bitirdiği ürünlerin neredeyse 1/10’u 3 ayda bitirmişim hihiiii :)
Aldığım ürünleri geç bitirme gibi bir özelliğim var, bazı ürünler yıllardır bende ve hiç de bozulmuşa benzemiyorlar

Neyse haydi neler bitirmişim bakalım ….

Bitirdiğim Kozmetik & Cilt Bakım Ürünleri

14 Nisan 2014 Pazartesi

İlk randevu | Bebeğim ve Ben

İki kişi başladığımız bu güzel yolculukta bize katılmasını istediğimiz minik birey/bireyler var J  İlk adım karar verme ki bu adamı geçtik, şimdi diğer hamlelerde hazırlık aşaması..
Hamilelik hem zor hem eğlenceli bir dönem ancak çoğu bayan hamile kaldıktan sonra işi araştırmaya kitaplar okumaya vs başlıyor ben biraz erkenciyim. 


Bebeğim ve Ben

13 Nisan 2014 Pazar

İsyanım Var Uleyn

Güzel pazarlar diliyorum ancak bitmek üzere J

Pazar günleri bloğa pek yazı girmiyorum genelde diğer blogları okur bol bol yorum yazarım, yorum yazmak önemli biliyorsunuz karşınızda ki için heey yazını okudum işte bunlar da benim düşüncelerim sana katılıyorum ya da yok ben böyle olduğu düşünüyorum diye karşılıklı görüşlerimizi sunduğumuz bir aktivite J

isyan

12 Nisan 2014 Cumartesi

James Bowen | Bob the Street Cat (Sokak Kedisi Bob)

Yazıma başlamadan önce bloğunda beni ağırladığı için kitapveguzellik’e çok teşekkür ediyorum. Yazımı beğenmeniz dileğiiyle J 
Kedicikleri hatta tüm hayvanları seven biri olarak bu kitabı okumak bana çok iyi geldi, son günlerde çoğu sosyal medyada hayvanlara işkence edenlerin sayısında ki artış tüm hayvan severleri üzdüğü gibi beni de oldukça etkiledi. Tabii bu tarz psikolojisi bozuk kişilere ne yapılacağı ayrı bir konu yada ne yapılmadığı ….! 
*Can dostlarımızla ilgili daha önce yazdığım şu yazıma göz gezdirebilirsiniz… 
James Bowen | Bob the Street Cat (Sokak Kedisi Bob) 

Gerçek bir hikâye olduğunu bilmeyen yoktur ama söylemeden geçmeyelim, kişiler, kedicik hepsi etli butlu canlı kanlı yani J İlk kitapta James’in Bob’u buluşunu ve alt üst olmuş hayatını nasıl değiştirdiğini okuyorsunuz…
Sokak Kedisi Bob

11 Nisan 2014 Cuma

Sinema Keyfimiz #23-24

Geçen hafta kediminhobidefteri’nde okuyup beğendiğim Nuh ya da 300. Bir İmpatarorluğunYükselişi filmine gitmek istemiştim ama Ozan’ı kırmayıp Recep İvedik 4’e gitmeye karar verdik.

bu haftanın filmleri

10 Nisan 2014 Perşembe

Fraise Brownie | Saç Bakım Önerileri

http://fraisebrownie.blogspot.com.tr/

Gelen güzel güneşli bahar günlerinde kendimizi daha iyi hissetmeye başladık. Daha da iyi hissetmek için yapabileceğimiz önemli şeylerden biri de saç bakımı.  Bugün sizlerle uygulayıp memnun kaldığım saç bakım önerilerinden bahsedeceğim. Öncelikle, saçlarınızın uzaması ne alemde? Benim gibi zor uzayan saçlarınız var ve teferruatlı şeylerdense kısa ve kesin çözümle saç uzatmak istiyorsanız bebek yağı kullanın. 
Yağ

9 Nisan 2014 Çarşamba

Rossmann Wellness & Beauty Meersalz-Ol-Peeling

Geçen haftalarda seçim sonrası şu yazımda demiştim Ümraniye’de Can AVM açılmış gittik gezdik diye, gerçi çok gezmedik ilk 2 katı gezdik yorulduk baya baya büyük yapmışlar.

Anadolu yakasından bildiğim Rossmann bir tek Üsküdar’da vardı bana çok ters olduğu için hiç gidemiyordum ama sonunda evime arabayla 10-15 dk uzaklıkta açıldı J O gün tabii hemen bende birkaç şey aldım hepsini ara ara göstermeye çalışacağım.

Göstereceğim ilk ürün;
 Wellness & Beauty Meersalz-Ol-Peeling

Wellness & Beauty Meersalz-Ol-Peeling

8 Nisan 2014 Salı

Loreal Ombre Boya Deneyimi

Ne zamandır görüyordum şu Loreal Ombre Boyaları en sonunda IG’den Sevgili Dilan’da gördüm gaza gelip bende aldım. Onunkiler sarı olmuş benimki kızıl oldu ilginç Kutudan çıkan siyah eldiveni sevdim. Eskisi gibi şeffaf, devler için yapılmış eldivenler yerine tam elimin ölçüsünde oldukça sıkı ve kalın bir eldiven koymuşlar aferin size.
Loreal Ombre Boya

7 Nisan 2014 Pazartesi

Bu Aralar Ben #4



Bu aralar ben #4 bol görselli bir yayın olacak J 
eee bu 4 nerede bunun 1-2-3’ü derseniz onları izlemek için tık tık

Bu aralar evde sürekli elektrik süpürgesi elimde dolaşıyorum, eşi öldüğünden beri çok pis oldu yemlerini hep dışarı atıyor, bize de çok düşkün oldu, sürekli elimde, kolumda, bacağımda, bilgisayarımın üstünde, telefonun üstünde geziniyor, gezinse iyi birde içine ediyor J

5 Nisan 2014 Cumartesi

Efe Artık Limon'la Beraber Oynuyor


Dün kötü bir haber aldım arkadaşımın oğluşu artık Limon’la beraber… ( Limon kim sıkı takipçiler bilirler …) Efe 9 yaşındaydı son zamanlarda kalp, böbrek ve bir sürü hastalığı daha vardı en son da kanser olmuş arkadaşımın dediğine göre.


Goldenlar arasında en tatlısıydı Efecan J Nasıl sevimli baksanıza…

Efe ve ben


4 Nisan 2014 Cuma

Sinema Keyfimiz # 21-22

Leeydiiiğiz end centılmııın sinema köşemize hoş geldiniz J

Neden böyle bir giriş seçtim bilmiyorum sinilerim seçim sonrasında çok bozuldu hala toparlayamadım sanırım ondan akşam zaten CNN’de Dört Bir Taraf vardı fenalıklar geçirdim …neyse

Bugün de iki film göstermek istedim, haydi ilkiyle başlayalım J

bu haftanın sinema filmleri

3 Nisan 2014 Perşembe

Mukaddestiryaki | Hayat Ertelemeye Gelmez


http://mukaddestiryaki.blogspot.com.tr/

Uzun zaman önce üzücü bir kaza haberi okumuştum bir gazetede, düğünlerine gitmek için yola çıkan çift araba kazası yapıyor ve maalesef damat hayatini kaybediyor. Çok üzücü bir durum bu Allah kimselere yaşatmasın. İşin diğer üzücü tarafı ise bu çift okul yıllarından beri tanışıyorlar ve bir yığın şeyi yapmaları gerekiyor evlenebilmek için, okullarını bitiriyor, islerini ayarlayıp evlerini düzüyorlar ve 10 sene alan bu süreçten sonra damat düğün günü maalesef kazada hayatini kaybediyor. 
 HAYATI ERTELEMEYE GELMEZ 
Bu delikanlı her şey tam olsun diye uğraşıp didindi ama yaşayamadan gitti! İşte bu nokta çok önemli çünkü bu nokta hayatın şiddetle sorgulandığı anlardan biri. Onca çabayla alınan diplomaların, isin ya da eşyaların kime faydası var simdi, kimseye. Giden gitti... 


1 Nisan 2014 Salı

Seçim Günü ve Sonrası


Instagramdan takip edenler biliyordur dünkü paylaşımıma ne idüğü belirsiz bir hesap tarafından küfürler yağdı, yazdıklarını buraya taşımak istemedim seviyesizlik diz boyu çünkü. Ancak IG hesabınız varsa bu şahsı blocklarsanız ( Türkçe’sini bulamadım şikayet etmek diyelim) çok sevinirim. Herkese açık olan IG hesabımı da onaylıya çevirdim artık bakacağım AKP yandaşı ATATÜRK düşmanıysa direk iptal edeceğim zaten böyle olanları fark edip siliyorum ama böylesi terbiyesizi görmedim. Profili açık olmayan ne paylaştığı belli olmayanları ne yazık ki kabul etmiyorum artık !

Bu ne idüğü belirsiz bu kişi bir kaç kişiye aynı şekilde sataşmış, zaten bir paylaşımı yada fotosu yok. Dün zaten bozuk olan moralimi bozdu açıkçası ama bizi yıldırmaz bu pislikler aklı fikri cinsellikte zaten yazanın !! Ufak bir açıklamadan sonra yazıma geçeyim ben en iyisi !

Sabahtan oyumuzu kullandık, bizim sitenin hemen arkasında ki okuldaydık.
Oldukça kalabalıktı, muhtar adayları bile gelmiş hala kapının önünde beni seç beni seç diyorlardı. Son anda fikrini değiştiren olur mu bilemem ! Değiştirse ne olur zaten sanki verdiği oy sayılacak .... sayılmıyor işte nerelerden çıktı oylar hepimiz gördük...

Seçim Günü ve Sonrası

Red Bow Tie